Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Heel bijzonder, heel mooi, heel Lise!

(null)

Het is een dochter: Lise Ana van Rijsselberge, spreek uit: Lies. Voor de namofielen: mijn vaders moeder heette Lies, en de oma van Sasha's moeder heette Anna. Vandaar.

Sas heeft het fantastisch gedaan. De weeën begonnen vrijdagnacht om twee uur 's nachts, om 5.04 uur was ze er. Precies op de uitgerekende datum, als een Zwitsers uurwerk. En ze is héél lief. Mevrouw houdt van stemmen, want als we met 'r in bed liggen kunnen we gewoon gezellig kletsen, ze snort er lekker doorheen.

Sjonge
Alleen vannacht niet. Sjonge jonge, steeds heen en weer wurmen. Om vier uur sliepen we pas. We zijn dinsdag met 'r bij de dokter geweest, omdat ze een klein beetje geelzucht heeft. Niet genoeg om haar onder de lampen te leggen, wat ze doen met baby's die geelzucht hebben, maar genoeg om een beetje van slag te zijn.

Dus was ze onrustig, huilerig. Maar dat hoort erbij. De voeding moet even op gang komen. Als die kleine er niet goed aan trekt, maakt Sas nog niet genoeg melk aan en dan is het cirkeltje rond. Maar gelukkig ligt het proppie al weer lekker rustig te slapen, dus het ergste is achter de rug. Het gaat allemaal vooruit.

Waterbevalling
Vanzelfsprekend heb ik Sas goed geholpen die nacht. Het was een waterbevalling, in bad, ging top! Zelf zat ik met een grote rode opblaasbal, waar Sas met haar voorhoofd tegenaan duwde. Ik duwde terug, wreef een beetje over haar rug en praatte wat. Hadden we allebei wat te doen, maar zij het meeste natuurlijk.

Ik hoorde van een Australische vriend dat Robbie Williams ooit zei: 'Als je vrouw bevalt en je gaat er pal tegenover zitten kijken, is het net alsof je je favoriete café ziet afbranden.' Ik hoefde dus geen ticket voor de eerste rij, paar nette fotootjes, klaar. Maar mooi was het wel.

Popperige sfeer
Over ruim twee weken ga ik weer surfen, maar voorlopig zit ik nog lekker in deze popperige sfeer. Hoewel? Af en toe stuurt Sas me naar de sportschool. Ze vindt dat ik vervelend word als ik mijn energie niet kwijt ben. Bij haar vergeleken is mijn coach Aaron een softie.

Ach, het is zwaar voor me, gelukkig heb ik Lise!

Dorian  

Archief