Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Goede voornemens en een wensje voor Ireen

Doroenn

Gelukkig nieuwjaar alvast! Zelf heb ik twee goede voornemens. En ook een wens op sportgebied, maar niet voor mezelf.

Ik begin met het belangrijkste: berichten ontvangen en sturen in de auto via de smartphone... ik stop ermee! Het is zo verschrikkelijk gevaarlijk en toch doe ik het stiekem zelf ook. Snel even antwoorden, een grappie terug, een opmerking, een mededeling en álles willen lezen hè! Dom, dom, dom!

Ik kap ermee. Hoe vaak kijk je niet op van je telefoon en schrik je, gaat het allemaal maar net goed. Er vallen doden, echt, het aantal dodelijke verkeersslachtoffers stijgt! Zit je te appen en rij je je dood, dan denk ik: eigen schuld dikke bult, hoe hard dat misschien ook klinkt.

Het wordt anders als je anderen meeneemt de dood in. Ik zag op tv een meisje tegen een schoolklas vertellen dat appen in de auto tijdens het rijden niet moet. 'Waarom niet?', vraagt iemand. Van het antwoord schrok ik: 'Omdat ik mijn vader en moeder moet missen doordat iemand met zijn telefoon bezig was en niet op de weg lette.' Mán! Op de fiets moet het ook niet trouwens, het is allemaal superlink.

Mijn tweede voornemen: plastic. Ik ben ambassadeur van de Plastic Soup Foundation en wil daar nog serieuzer naar leven. Tassen, verpakkingsplastic, we hebben het niet nodig. Het hoopt zich op in ons milieu, en komt in zee terecht. Of in de maag van vissen. We kennen toch de beelden van die reuzenschildpad met een rietje in zijn neusgat?

En het is niet moeilijk. Lise kan haar ranja ook met een papieren rietje drinken, of een van bamboe of metaal die we niet weggooien. Zo weinig mogelijk plastic gebruiken en het plastic dat je gebruikt goed afvoeren, het is héél belangrijk.

Tot slot een wens. Ik ga duimen dat Ireen Wüst een gouden medaille wint in Pyeongchang, haar vierde Winterspelen. Brons (1500) en goud (3000) in Turijn in 2006, goud (1500) in Vancouver in 2010 en goud (3000 en achtervolging) in Sotsji vier jaar geleden, naast drie keer zilver (1000, 1500 en 5000). Als ze op haar laatste Spelen nóg een keer goud wint, zou ik dat supermooi vinden.

Ik heb Ireen nooit echt ontmoet, maar vind haar een gigant. Een geweldige sporter, net als Sven Kramer. Dus deze niet-schaatser zit begin februari heerlijk voor de buis. Ik heb sowieso wel wat met die Olympische Spelen.

Doe voorzichtig vannacht met vuurwerk en heb een gezond en supermooi 2018!

Dorian

https://www.youtube.com/watch?v=4wH878t78bw

Archief