Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Halloween... daar sta je dan in zo'n pakkie

Dorhallo5

Natuurlijk doe ik mee. Thuis heb ik de grootste pleitbezorgers voor halloween om me heen, dus is er ook geen ontkomen aan. Daar loop ik dan: in zo'n pak van Jimmy MacElroy uit Blades of Glory, de acteur Jon Heder. Heb ik het allemaal zelf verzonnen? Nee. Dat deden Ariël 1 (mijn vrouw Sasha) en Ariël 2 (mijn dochter Lise). Zac, Sasha's broer, liep ook mee. Als cowboy, knap verzonnen hoor.


Mochten jullie denken dat de familie Van Rijsselberghe de dagen met verkleedpartijen vult, dan zal ik maar vast zeggen dat er gewoon wordt getraind en dat ik me bemoei met wat verbouwingswerkzaamheden. Zelf de handen uit de mouwen steken, daar is in mijn geval eigenlijk niemand voor. Maar zeggen wat er moet gebeuren kan ik wel.

De beslissing om door te gaan met windsurfen heeft rust gebracht. Ik kan weer naar voren kijken. Ben na het WK in Japan eerst maar eens met mijn coach Aaron gaan zitten. Die mopperde een beetje, had het idee dat ik te weinig deed en vooral te weinig zou gaan doen omdat ik meer tijd aan mijn gezin ga besteden. Nou, mooi niet dus!

We hadden mekaar al snel weer gevonden. De coach wil dat zijn surfer zich te barsten werkt, alles doet voor het presteren, voor de vorm, voor de prijzen. En de surfer wil dat ook, maar alles moet net even een tikkeltje meer in balans zijn. Ik wil de komende jaren iets vaker én Aaron én Sasha tevreden stellen, beiden op hun geheel eigen terrein.

Aaron werd blij toen ik zei dat ik juist méér wil doen, qua toernooien. Vanaf januari gaan we weer vol volle bak. In maart naar de worldcup in Miami, later dat jaar het WK in Denemarken. Natuurlijk ben ik op mijn favoriete thuisrace, de Delta Lloyd Regatta in Medemblik, en misschien ga ik ook wel naar de worldcup in Hyéres. Kom maar op, ik vaar ze allemaal.

De komende dagen ben ik even in Nederland. Vooral om in Scheveningen tijd door te brengen met mijn vriendjes en vriendinnetjes van Team Delta Lloyd. Verder verschijn ik op wat afspraken en ben ik bij de uitreiking van de jaarlijkse zeilprijzen, wéér gezellig samen met iedereen. Tussendoor probeer ik wat vaders, moeders, broers, oma's, ooms, tantes, neefjes en nichtjes vast te pakken.

Het is de familieman in mij. Die loopt voor joker in een soort schaatspak, die deelt de uren sport en thuis net even wat beter in om zijn huwelijk niet in gevaar te brengen, die zal altijd naar het gevoel 'thuis'; verlangen ook al kan dat op meerdere plekken zijn. Dusss.. voor mijn familie loop ik als het moet het hele jaar in zo'n pak.

NOT!

Tot snel!

Dorian

(Over snel gesproken: Max! Beetje jammer dat-ie laatst 'mongool' zei als diskwalificatie van iemand. Daaraan zie je dat hij nog jong is, wel goed van 'm dat hij er later op terugkwam. Maar mán, wat geniet ik van deze gast. Jullie ook toch?)

Archief