Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Termen als succes, resultaat en winnen doen me niet veel

Kiranwereldkampioen

Het WK ligt al weer een week achter me en nog steeds gaat het over die tweede plek. Of ik daar nou echt blij mee ben. Het antwoord een dikke ja! Als je tweede wordt bij een sollicitatie is dat vervelend, dit niet.

Kijk, de WK's van '18, '19 en '20 bepalen wie naar Tokyo gaat, Kiran of ik. Vorig jaar werd ik eerste, hij tweede. En nu is het andersom, we staan dus gelijk. In februari is het WK 2020 en daar wordt bepaald wie van ons naar de Spelen gaat.

Als ik weer wereldkampioen was geworden en Kiran tiende of lager, had ik de kwalificatie binnen gehad. Maar dat was geen realistisch scenario, die lange is gewoon wereldtop en werd terecht wereldkampioen.

Ik had het de eerste twee races van het toernooi niet goed, zat er niet goed bij, beetje last van mijn maag ook. Pas vanaf de derde race ging het lopen. En later, met alle toppers bij elkaar in de gold fleet en de medal race, was de vorm er echt.

Dat we de tweede dag met de gold fleet maar één race deden, daar was ik wel een beetje pissed over. Toen dacht ik even, een half uurtje, aan die eerste zaaddag, maar daarna was het ook weer klaar. Dat hebben blije eikels, die hebben daar niet lang last van.

Ik genoot ook voor Kiran. We hebben het goed samen, maken elkaar beter. Want dat wordt onderschat: ik denk dat noch Kiran noch ik hier wereldkampioen waren geworden zonder de ander of zonder Aaron. We stuwen elkaar op.

1-2 Op het WK vorig jaar, 2-1 het laatste EK en 2-1 dit WK... de surfwereld heeft over de dutchies. Mooi toch? Als het in februari klaar is, de kwalificatie, zullen Kir en ik ook voor elkaar beschikbaar blijven. Of het moet echt helemaal op zijn, de energie samen. Maar dat zal toch niet?

Kijk, mijn plan is dat ík naar de Spelen ga, daar ga ik ook echt vanuit. Kiran wordt door deze titel zelfverzekerder, maar dat doet mijn wil alleen maar groeien. En tot die tijd maken we elkaar gek, mooi toch? Dat kunnen we aan. Ik zal hem in alles steunen, maar als ik omsla naar de volgende pagina, staat daar dat Dorian naar de Spelen gaat.

Ik heb de eerdere olympische campagnes ook met concurrenten getraind, met ze samengeleefd. Dat werkt voor mij en je kunt aan Kiran zien dat het voor hem ook werkt. Het klinkt misschien gek, maar termen als succes, resultaat of winnen doen me eigenlijk niet veel. Die zeggen nul over mij. Het gebeurt tussen wakker worden en slapen gaan en áltijd met anderen. Dáár ligt voor deze blije eikel de zin van dingen.

Tot snel!

Dorian

Archief