Lifeofdorian

Dorian's Blog

Respect! Mark Cavendish

News large (7)

Een paar weken geleden moest ik even vol aan de bak. We maakten een trip op de mountainbike op uitnodiging van Steve Blick van Oakley, die mij voorziet van top zonnebrillen. Daar zaten een paar mannen bij die absolute helden zijn in het free-riden.


'Flyin Brian' Lopes, viervoudig wereldkampioen Mountainbike, 26 world cups gewonnen, do I need to say more? En Hans Rey, de Zwitser die echt een grootheid is in extreme mountain biking. Maar er was nog een bekende gast die een dagje meeging: Mark Cavendish!


FENOMEEN
De man won 25 etappes in de Tour de France, was wereldkampioen baan in 2005 en 2006, op de weg in 2011, winnaar van Milaan-San Remo in 2009, huppa, racen maar! En het ging hard man.


Je zou het niet denken maar die Cavendish heeft me daar een reet! Ik zat af en toe achter 'm... wow, een echte ghetto booty. Maar wat een powerhouse, die Mark. Hij heeft dijbenen waarmee je een huis kan funderen. Huge!


RAVIJNTJE
Mark verkeek zich behoorlijk op de techniek van het mountainbiken, zeker op de moeilijke stukken. Maar hij deed een moeilijke klim gewoon drie keer toen hij de eerste twee keer op zijn plaat ging, waarbij zijn knie en elleboog open kwamen te liggen. En maar blijven lachen. Respect!


Aan het einde miste hij nog een bocht en pakte even een ravijntje. Niet levensgevaarlijk, maar wel heavy. Keek ik over de rand, hing hij daar beneden aan een tak. Mooi om te zien dat zo'n groot sportman zich zo lekker kan verliezen in een tochtje.


'RIDE OF MY LIFE'
Mark twitterde daarna dat hij het mooiste dagje mountainbike van zijn leven had gehad: "Just had the most amazing mountain bike ride of my life, organized by @blick, with a proper cool bunch of people. pic.twitter.com/XSQLWaUIQL"


Cavendish is een hele goeie gast om er bij te hebben. Karaktervol, funny, zoals Britten heel vaak grappig zijn. Het schijnt dat hij in het peloton dodelijk kan zijn, bloed- en bloedlink. Dat verbaast me dan ook weer niet.

Archief