Lifeofdorian

Dorian's Blog

Ik ben een blije eikel die op zijn thuisplas vaart

Img 1258

Thuis! Medemblik is mijn thuiswater. Op Texel surfte ik voor de lol, hier pikte ik vanaf mijn zestiende aan bij de grote Nederlandse jongens in het windsurfen. Casper Bouman voorop. Deze Delta Lloyd Regatta is denk ik de tiende keer dat ik hier meedoe.

Dus dan ben je te gretig, wil je te graag. Pats, te scherp weg in de eerste race, premature ejaculation! OCS'je in de tas, jammer dan. Dan nog een race vijftiende door zo'n vunzige winddraai van een procentje of vijftig, en vervolgens een race eerste plek. Niets aan de hand, lekker varen.

En laat niemand denken dat ik hier in Medemblik voordeel heb, want de wind op het IJsselmeer heeft altijd verrassingen in petto. Voor mij ook. Varen in Medemblik is vooral ook fun omdat ik hier al die vrijwilligers tegenkom die ik al zo lang ken. Klinkt cheesy, maar zij verdienen een enorme veer in hun reet!

Zelf wil ik me hier los varen van mijn pols. Hij is nog steeds een tikkie dunner, maar ik kan hem eigenlijk al weer vol belasten. En zo niet, dan merk ik het wel. Kijk, als het hier niet gaat, komt dat door mijn pols. Dat zeg ik nu alvast, heel flauw, haha. In een mooi en uitgebreid veld van zo'n 70 planken moet ik er sowieso voor vechten, ook al is de absolute wereldtop er misschien niet bij. Gratis is niets.

De winnaar van vorig jaar is er wel, Tarnowski. Ik werd toen vierde achter een compleet Pools podium. Sinds de bevrijding zijn in Nederland nooit meer zo veel Polen bij elkaar gezien. Maar eigenlijk vond ik het vooral vervelend dat ik niet één race had gewonnen.

Dat is alvast rechtgezet, deze editie. We gaan kijken hoe het polsje zich verder houdt. Vandaag was prima, wat mij betreft wordt het blazen de komende dagen. Podium? Ik wil altijd op het podium! Dat is reëel zolang het goed gaat. En als het niet goed gaat, is het de pols. Klinkt niet leuk, maar het is waarschijnlijk wel de waarheid.

Ik slaap met Kiran, Zac, Marco en Aaron in een vakantiehuisje pal achter de dijk. We hebben een mooi cluppie. Dus hoe dan ook, ik ben een blije eikel. We zijn in Medemblik, de familie, vrienden en sponsors staan op de kade. De Brunel pakte vanochtend een etappe, ik zit lekker in mijn velletje en ga hard varen op mijn thuisplas. Dus: Aan de kant allemaal!

Dorian

Archief