Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Niets vinden is hier geen optie

Dorianhaar

Eigenlijk vind ik politiek oninteressant, het is vaak bekvechten voor volwassenen, maar met Donald Trump kom ik daar niet mee weg. Je kan heel veel kanten met hem op, maar er niéts van vinden... dat kan niet.

Je merkt hier in Laguna Beach dat de mensen gelaten zijn, want waar gaat dit heen? Het hele land wacht af hoe dit fenomeen zich gaat ontwikkelen, lijkt het wel. Op Texel leerde ik thuis dat ieder mens een kans verdient. Donald dus ook. Maar ik sta niet achter zijn besluiten. Ik hoop vooral dat hij mensen ook een kans geeft. Álle mensen.

Zo, verder met leuke dingen!

Ik ben met mijn sponsor Brunotti tien dagen in Zuid-Afrika geweest. Wat een heerlijk land is dat. Youri Zoon was er ook. Hij is niet heel erg bekend, onze landgenoot, want kiteboarding is misschien nog wel onbekender dan windsurfen, maar de man is een absolute grootheid. Wie hem even googelt, komt hele mooie dingen tegen van deze 2011- en 2012-wereldkampioen. Wat een dude!

Het is sowieso kicken om met mensen te zijn die iets heel goed kunnen, terwijl je zelf weet hoe moeilijk dat is. Liam Whaley was er ook, de freestyle kitesurf-wereldkampioen van 2015. En Ricardo Campello, de Braziliaanse drievoudig wereldkampioen freestyle windsurfer. Is nog eens wat anders dan mijn baantjes trekken van boei tot boei. Wat een beest!

Dussss... tien dagen Zuid-Afrika, in de buurt van Kaapstad. Totaal idyllisch allemaal natuurlijk. Met allemaal mensen die water als passie hebben, dat was natuurlijk erg lollig. En het houdt voorlopig niet op. Deze week zijn we op uitnodiging van vrienden uit Laguna nog even in Fiji, op het eiland Tavarua, een paradijsje. Beetje golfsurfen, yoga, chillen, met Lise en Sasha in het zand spelen. Hier valt alles weg, ben ik niet meer in de normale wereld.

En het windsurfen? Of ik me tijdens de world cup in Miami heb zitten verbijten toen ik las dat die lange, Kiran, mee bovenaan stond. Nee en ja. Nee het surfen miste ik niet. Want die tien dagen in Zuid-Afrika hadden het vel al van mijn handen getrokken. Je eelt ben je na een half jaar wel kwijt. Het surfen miste ik dus niet, wel al die toffe gasten daar. Kiran, alle anderen, ik had wel even tussen hen in willen zitten. Voor de fun.

Kiran werd zesde, hij ging lekker, zeker in het begin. Maar ach, zelf was ik een avondje bij de Vrienden van Amstel waar ik wat afspraken had. Ook niet slecht toch? Goed sfeertje daar, had het er wel naar mijn zin. Ben zelfs een beetje Racoon aan het luisteren, goeie gasten, lekkere muziek.

Maarrrrrrr... binnenkort zal ik toch écht weer eens wat moeten gaan doen. Na het (golf)surfen in Zuid-Afrika, Laguna en hier op Fiji, na een half jaar niksen, roept de Texelse arbeidsdrift! Aan de slag mannetje!


Dorian    

Archief