Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Topsport oké, maar het moet wel leuk blijven! ​

20160709 103055

Ik wil lekker leven. Letterlijk. Topsport betekent voor mij niet dat ik de hele dag grammetjes en calorieën tel. In tegendeel. Maar ik eet wel gezond, heb oog voor kwalitatief goede voeding. Vanaf mijn kindertijd al.

Ik weeg nu 75 kilo, voor de Spelen willen we er nog één vanaf halen. Dat gaat wel lukken. Met lekker sporten voor het ontbijt. Dat werkt bij mij goed. Mijn Chinese vriend Aichen eet de hele dag sla om op gewicht te komen, daar zou ik doodongelukkig van worden. Het moet leuk blijven, topsport.

We hadden op de boerderij vroeger biologische voeding van eigen makelij. Vlees van eigen koeien, die werden geslacht bij Goënga in Den Hoorn. Groenten en aardappelen van de eigen boerderij, supervers en zonder gif. Deze jongen heeft altijd de best denkbare keuken gehad. We eten thuis nog altijd bewust en veel biologisch.

Wat is er lekkerder dan eigen worst en eigen boerenkool? Het is nostalgie, want die worst maken we natuurlijk ook niet meer. Maar in mijn gedachten is hij steeds lekkerder geworden, de lekkerste worst ooit. Onze koe liep vrij. Vandaag de dag staat een koe in de stal en krijgt daar eten, hij hoeft niets meer te doen. Dat is voor dat dier ook niet leuk.

Ik wil hoge kwaliteit voedsel mijn lichaam in knallen. Dat is duurder, ik weet het, maar één biologisch broccoli'tje bevat ook meer voedingswaarde dan industriebroccoli. En hij is lekkerder. Verder eet ik veel eiwitten en mijd snelle suikers.

Ook in het buitenland maak ik keuzes. Vooral met vlees en eieren pas ik erg op, in verband met de antibiotica die wordt gebruikt bij de massaproductie. Als ik niet ziek ben, wil ik ook geen antibiotica. En die beesten zitten er vol mee omdat ze met zijn honderdduizenden op elkaar worden gezet, geen weerstand hebben en mekaar niet mogen aansteken.

Maar ik wil wel genieten. We eten nu in Brazilië chocoladecroissants bij het ontbijt... heerlijk! Misschien staat ergens een diëtiste te stuiteren, maar Dor ontbijt in ieder geval lekker. En let op: alles wordt verbrand hè! Het gaat er op het plankje allemaal weer af, want de motor moet draaien.

Dus waar hebben we het over?

Smakelijk!Dorian

Archief