Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Ik zit in een film en de anderen zijn blij

Fotooooo

Soms is het alsof ik naar een film zit te kijken over mijzelf. Ik had het ook toen ik goud won op de Spelen. En afgelopen zaterdag weer. Ik zag mijzelf met blije mensen om me heen, wat ik prettig vind om te zien, maar zij waren dus blij voor mij.

Ik kwalificeerde me voor de Spelen door tweede te worden tijdens het EK. Ik hoefde mijn Poolse opponent alleen maar achter me te houden, dan was ik kampioen. Maar die gast werd als een stuk kauwgom onder mijn zool, ik kreeg 'm er niet vanaf.

Misschien was ik te veel met hem bezig, zo gaan die dingen. Je vaart dan vooral achter Kauwgomski aan. Zeker als je achter komt te liggen, dan zie je echt alleen hem nog maar. Ik werd achtste, hij vijfde. Hij kampioen, ik gekwalificeerd voor Rio 2016.

Nice!

Dat van die film komt er eigenlijk op neer dat ik er niet zo mee bezig was, dat kwalificeren. Ik wilde hard varen, liefst winnen, dan zou die kwalificatie vanzelf wel komen. Dat bedoel ik. Op de Spelen van 2012 was ik heel erg blij met goud, maar ik keek toch ook op van de reacties die het bij iedereen veroorzaakte.

Maar ja, zolang ze blij zijn, vind ik het allang goed. Zelf was ik trouwens meer dan tevreden met mijn EK hoor. Met mijn coach Aaron vond ik vooraf top tien haalbaar, top vijf zou te gek zijn en het podium was alleen met geluk haalbaar. Nu werd ik door een slechte dag geen eerste. Mooi toch?

Ik reis nu naar de States om te kijken hoeveel brood ik nog kan kopen voor mijn euro's die door de Griekse kwestie steeds minder waard worden. Gelukkig heb ik weinig nodig; een visje, een houten hutje, beetje in het water liggen en ik ben tevreden.

Ik weet het, er is veel op af te dingen maar daar heb ik nu geen tijd voor. Ik ga naar mijn volgende film, waarin Sasha en Lise de hoofdrollen hebben en ik het blijst ben. Lise schijnt trouwens dikkig te worden en slechter te slapen.

Een mollige Van Rijsselberghe die slaaptraining krijgt... de kleine heeft me nodig, dat is duidelijk!

Dorian

(p.s. Het wordt bloedheet in Nederland, dus ik raad iedereen aan naar windsurfschools.nl te gaan, want dit weekeinde beginnen de surfkampen. Van 12 tot 19 jaar kun je in verschillende groepen het water op, er is niets lekkerder dan met die hitte op je plank staan. Beloofd!)

Archief