Lifeofdorian

Dorian's Blog

Je ziet geen 'powerschouders', maar ik heb ze wel!

Jyhx8076 (2)

Schoonmoeders liegen nooit. Die van mij zag me laatst na enige tijd weer en zei: 'Je armen zijn een stuk groter.' Ze bedoelde: dikker. Mijn uurtjes op de roeimachine zijn niet voor niets geweest.

Niet dat ik wil worden als Jerommeke, die brede uit Suske en Wiske, maar in het windsurfen heb je nou eenmaal kracht nodig in je bovenlichaam. Bij mij zie je dat niet zo, onder normale omstandigheden, maar als ik op een roeimachine zit, gaat het bovenlijf van deze bonestaak werken. En dan komen er flink wat pk'tjes vrij. Je ziet geen 'powerschouders' bij me, maar ik heb ze wel! Gelukkig maar, de laatste weken heb ik hard getraind om fit te worden en dat is gelukt.

Ik ben al in Aarhus waar op 6 augustus het WK begint, de enige wedstrijd naast de Spelen die er toe doet wat mij betreft. Ik stapte uit het vliegtuig en was me er van bewust dat ik me schoon voelde: mijn kop, mijn lijf... ik was rustig, het was goed.

We hebben intussen al drie dagen onderlinge coachwedstrijden gevaren, en hoewel ik weet dat niet iedereen er al was, sloot ik het minitoernooitje toch mooi af als eerste.

Not bad.

Het gaat er hier om. Dit WK en die van 2019 en 2020 maken uit wie naar de Spelen gaat: mijn grote vriend Kiran Badloe of ik. Wie in Aarhus en volgend jaar slecht presteert, twee keer buiten de top-10 valt zeg maar, is eigenlijk al kansloos. Dus we staan op scherp.

Mijn laatste wedstrijden waren qua uitslag bagger, maar Nick Dempsey, mijn Britse rivaal uit Londen én Rio de Janeiro die hier nu de Japanner coacht, moest er om lachen dat ik weer vooraan zat. Dat had 'Dempo' al gedacht. So far, so good, dus. Laten we hopen dat het tijdens het WK ook zo is. Ik vaar weer met initiatief, in plaats van dat ik de weg kwijt ben zoals een tijd geleden.

Ik vaar goed, train goed en rust goed. Heb ik ook moeten leren hoor, overdag op bed liggen. Nu kan ik het als de beste, gebruik de tijd om wat te bellen met thuis of te slapen. Vroeger werd ik gek van dat rusten, lag ik naar het plafond te staren. Maar nu vind ik het heerlijk, een tukkie.

Ik laat jullie voor het WK nog weten hoe het gaat. Volg mij en Kiran hier in Aarhus, want het gaat beginnen.

Nou, ik ga weer pitten, mooi leventje zo!

Dor

Archief