Lifeofdorian

Dorian's Blog

Kerstgevoel is ingewikkeld bij 20 graden boven nul

Kerst 2018 dorian

Ook bij Van Rijsselberghe vieren we kerst, maar hier in Laguna Beach is het kerstgevoel voor mij als Nederlander een beetje ingewikkeld met bijna 20 graden boven nul. Binnen lukt het nog wel door de kerstboom, maar voordat dat ding er stond... pffffff.

Kijk, de zwangerschap van Sasha is één groot feest, alleen niet voor mij. In ieder geval niet bij het opzetten van die boom. Ik had 'm naar huis getild, netjes neergezet, en ik had het tweede lampje er nog niet in hangen of het dictatortje vanuit de luie stoel begon: dat lampie hing verkeerd!

Ik heb dat lampje twee keer anders gehangen, toen was het nog niet goed. Veel plezier er mee, doe het zelf maar, zei ik. De laatste dagen probeer ik toch af en toe wat meer weg te zijn. Want de zwangere vrouw van een topsporter die vaak weg is, denkt als-ie dan wél een tijdje thuis is, dat ze 'm de hele dag met haar rondgierende hormonen kan commanderen, haidehaidehaide.

Dus ik ben lekker aan het foilen, aan het golfsurfen, soms wat aan het fietsen, in ieder geval in beweging aan het blijven. Hoef ik ook niet thuis te zijn. Gelukkig werkt Sas nog en heeft ze zelf ook dingen te doen, maar het wordt tijd dat ons tweede meisje in januari komt. Kunnen we ons allemaal vooral om die nieuwe kleine bekommeren.

Ik heb geen stichtelijke teksten voor kerst, nooit gehad eigenlijk. Maar ik hoorde de afgelopen dagen stukkies van de laatste Ochtendshow van Edwin Evers op 538, die nam afscheid na 21 jaar. Hij zei tegen de mensen: 'Geniet van alles en gun elkaar wat'.

Dat vind ik dus prachtig. Ik ken Edwin, want in Londen en in Rio ben ik met m'n gouden plak bij hem in de studio geweest, en zo nuchter is hij ook echt. 'Gun elkaar wat' vind ik heel erg mooi, dat is mijn kerstgedachte dit jaar!

Voor het nieuwe jaar verheug ik me heel erg op WAVES, het evenement dat we van 19 tot en met 23 juni op Texel hebben. Dat wordt een groot feest waar we met zijn allen de schouders onder zetten. We schurken tegen de Ronde om Texel aan, dat is echt een hele mooie tijd op het eiland. Sport, muziek, de zon en het strand...er zit voor iedereen wat in. De reacties tot dusver zijn supertof!

In februari ga ik zelf weer het water op in Nieuw-Zeeland, samen met mijn (en Kirans) persoonlijke “Coach van het Jaar” Aaron McIntosh. Tegen die tijd wil ik de plank wel weer eens onder me hebben. Nu kijk ik vooral uit naar de uitbreiding van mijn gezin.

En ik kijk stiekem ook uit naar een belletje van Simeon Tienpont. Die wil met een Nederlandse boot meedoen aan de America's Cup in 2021. Zo'n project, een jaar ná de Spelen van Tokyo, zou ik zó gaaf vinden. Dusssss: Simeon mag me bellen, dit is een openlijke sollicitatie. Gaan we daarna samen kijken of het ook echt kán.

Fijne dagen allemaal. Blijf heel.

En gun elkaar wat.

Dorian

Archief