Lifeofdorian

Dorian's Blog

Met 60 in het uur, vlak langs het kantje

Klaaswiersmakwm17847

Als je voetballer bent, zit je familie op de tribune. Als zeiler of surfer ben je altijd midden op het water, ver weg van je publiek. Vaak in het buitenland ook. Dáárom betekent de Delta Lloyd Regatta in Medemblik voor mij zo veel fun: vaders zit in een rib en ziet me varen, moeders zit lekker op het terras van de watersportvereniging en vangt iedereen op die voor mij komt.

Gezellig dus!

Dat ik daar afgelopen week eerste werd, was eigenlijk niet belangrijk. Er was ook niet veel tegenstand. Kiran had bijvoorbeeld wat pech, dus aan die titel moeten we niet te veel waarde hechten. Het was voor mij vooral genieten dat ik die lange Kir en Aaron, mijn coach, weer eens om me heen had.

Ik bouw mijn sport rustig weer op na bijna negen maanden pauze. Het moet niet te veel en niet te snel allemaal. Laatst stapte ik ondanks een hoge klassering, de tweede plaats, voor het einde uit tijdens het EK. Dat vonden sommigen misschien gek, maar het was allemaal al lang van tevoren afgesproken.

Alles staat in het teken van trainingsschema's, de opbouw. Ik maak mijn stapjes in nauw overleg met Aaron en de mensen bij het Watersportverbond. Iedereen is zich er van bewust dat áls ik nog een keer voor de Spelen ga, die van Tokyo, dat we de dingen dan anders moeten organiseren. Ik zal eventueel meer thuis zijn dan de laatste vier jaar.

Het is nog drieënhalf jaar tot aan de Spelen. Dan heeft het ook geen zin om nu al voluit te knallen in mijn klasse, de RS:X. Mede daarom hebben we recent ook afgesproken dat ik niet naar de worldcup in Santander ga, maar op een rustig niveau op Texel blijf trainen. Kan ik tegelijk ook het Rondje Texel meepakken en het WK Slalom windsurfen van 12 tot en met 17 juni, die door de Dorian Foundation georganiseerd wordt.

Mijn vader, broer en mensen uit mijn begeleidingsteam hebben met dat WK een prachtig evenement neergezet. Het is de moeite waard om te komen kijken, want het is echt spectaculair om te zien. Met een beetje wind gaat het met 60 per uur vlak langs het kantje, waardoor het op het strand ook goed is te volgen. Nu eens een keer wel, gelukkig.

Archief