Lifeofdorian

Dorian's Blog

Minder gewicht is meer snelheid, net als bij max

Img 1759

Jullie zijn gewend van mij een korte beschouwing te krijgen op de verkiezing van sportman en -vrouw van het jaar. Dit jaar neem ik het niet op voor de zeilsport, dat wordt te voorspelbaar. Ik gebruik slechts drie letters:

Max!

Die gast is nog maar een kind en zet de hele Formule 1 op zijn kop. Hij is genomineerd als doorbraak van het jaar bij de prestigieuze Laureus World Sports Awards, en werd met overweldigende meerderheid door de fans in de Formule 1 verkozen tot 'Star Driver 2015'. Ahum.... do I need to say more?

Het is warm, hier in Rio. Ik zit de hele dag op mijn krent om energie te sparen. Een rustdag zoals deze heb je hard nodig om bij te tanken. Ik ben sowieso niet zo van de uitjes. Bij Jezus, dat hoge beeld op de berg Corcovado, ben ik in al die keren Rio nog niet geweest.

Dat is geen desinteresse. Misschien is het zelfs de angst dat ik me er te veel voor ga interesseren. Niet voor Jezus hoor, haha, ieder het zijne maar wij zijn thuis meer van het wereldse, nee, meer voor de stad en zijn bevolking. Ik hou ze op afstand.

Neem de sloppenwijken. Daar kan ik wel naartoe gaan, een bezoek brengen, maar daar word ik zo ongelukkig van. En wat heb ik die mensen te bieden? Een vriendelijke hand? Ze zullen me niet herkennen, daarvoor moet je in dit land voetballer zijn. Of autocoureur, zoals Max, die ook nog eens door iedereen wordt vergeleken met een halfgod uit dit land: Ayrton Senna.

Nee, ik wil maar met één ding bezig zijn: mijn sport, de Spelen. Ik kom voor de rest een andere keer wel terug. Op een moment dat ik me minder toerist voel. Want mijn gedachten gaan nu vooral naar 15 tot 20 december. Dan vaar ik een wedstrijdje hier in Rio.

Alle sterke jongens zijn er, behalve Aichen Wang die net voor me op de tweede plaats eindigde tijdens het WK. Ik wil weer vooraan varen, ben al een kilo lichter en haal de onsjes er heel verantwoord en voorzichtig af. Nog twee kilo te gaan. Minder gewicht is meer snelheid. Net als bij Max, mijn sportman van het jaar voor 2015.

Over snelheid gesproken: Dafne wint bij de vrouwen. Maar da's vrij makkelijk.

Dorian

Archief