Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Nog anderhalf jaar naar de Spelen. 2015, kom maar op!

(null)

Beste wensen mensen! Paar daagjes te laat, maar ik was druk met vliegen tussen Vancouver, waar ik kerst en oud en nieuw vierde, LA, waar ik mijn zwangere vrouw voor even heb achtergelaten en Amsterdam, waar gisteravond de Conny van Rietschotenprijs werd uitgereikt. Gefeliciteerd Nicholas Heiner, je verdient 'm man!

Ik hoop dat iedereen net zo'n zin in 2015 heeft als ik. Ik ben niet zo van het terugkijken met Oudjaar, ik weet wat er allemaal is gebeurd en daar heb ik al over nagedacht. Klaar. Maar 2015 gaat een mooi jaar worden. Ik word vader, dat is natuurlijk het belangrijkste. En ik ga er ook weer vol in met mijn sport. Trainen in Nieuw-Zeeland, al snel een wedstrijd in Miami, sowieso meer wedstrijden dit jaar... huppa, aan de bak!

De wedstrijd in Rio van december was okay. Ik werd er vijfde, maar had sinds het WK in september ook niet meer op de plank gestaan. Dat was de planning. Ik moest in Rio met een frisse toet een flink pak slaag ophalen. Weer lol hebben, initiatief nemen. Nou, dat is gelukt. In Santander was ik nog ontevreden, in Rio niet. Het ging best lekker, heb goed gevaren zonder rare fratsen. Ik miste de tien procent scherpte die je nodig hebt om vooraan te zitten, maar verder was het okay.

Behalve die drie vuilniszakken aan mijn vin, want dat blijft in die baai wel een issue hoor, dat-ie zo strontvies is. Geeft alleen maar aan hoe belangrijk de Plastic Soup Foundation Junior is die ik ondersteun. Mag ik even reclame maken? Want het zou toch prachtig zijn als kinderen hun eigen belang, een schone wereld, ter hand nemen? Ik steun ze daarin, dat is wat ík kan doen. Ik heb het nou eenmaal te druk om de hele wereld te bellen en te zeggen dat ze geen plastic zakken moeten gebruiken.

Maarrrrrrrr... nog anderhalf jaar, dan is het zover. Dus gaan we langzaam maar zeker oplieren. Ik ga heus niet hyperventilerend 'Spelen, Spelen, Spelen' gillen, want we blijven natuurlijk cool, maar het is wél iets dat heel langzaam in je poriën vast gaat zitten naarmate het dichterbij komt. Heerlijk!

2015? Kom maar op!

Dorian

Archief