Lifeofdorian

Dorian's Blog

Oceaanracen

Oceaanracen

Ik las dat Pieter-Jan Postma, PJ, aan de selectie voor de Volvo Ocean Race meedoet. Ben heel benieuwd. Ik denk dat PJ heel geschikt is. Hij is een geweldige zeiler, echt een goeie jongen daarvoor, fysiek supersterk. Maar het zal zeker een enorme uitdaging voor hem worden. PJ is een geweldige gozer, maar iemand die alleen zeilt in z'n Finn. En die boten met acht, negen man, dat is natuurlijk iets heel anders dan in je eentje aan boord. Maar hij is sterk, groot, vastberaden, kan doorzetten. Als-ie in het team past is-ie een hele goeie. En hij heeft vroeger op vrachtschepen gezeten, weet wat het is, zo midden op de oceaan.

Kalle
Kalle Koster, de helft van de 'broertjes', probeert ook aan boord te komen. Kijk, dat is ook heel interessant. Voor PJ is het een logische stap, even uit de cirkel, even iets heel anders, dat maakt je scherp. Hij kan er als persoon completer, rijper, beter door worden. Voor Kalle is het zeker een mooie volgende stap. Maar voor mij wel verrassend. Kalle is een enorme teamplayer. Hij moet wel iets sterker worden denk ik, nog een beetje doorwinteren, haha. Ik zou het ook heel leuk vinden als ik Kalle verder zie komen.

Rio
Voor mezelf is het geen geschikt moment. Ik kan er niet even anderhalf jaar tussenuit. Klaar. Ik moet focussen op de Spelen in Rio, maar zou er sowieso over moeten denken of ik de gevaren acceptabel vind voor mezelf. Ik moet toch altijd een beetje aan Hans Horrevoets denken. Zo'n groot zeiler die met zijn leven de uiterste prijs voor zijn ambities heeft betaald.

Maar een mooi project is het wel hoor, go for it PJ en Kalle!

Archief