Lifeofdorian

Dorian's Blog

Sportman/vrouw van het jaar? Bezigheidstherapie

Doriangoed (3)

Het is ieder jaar weer hetzelfde, heerlijk. Lekker met zijn allen discussiëren over de nominaties voor sportman en -vrouw van het jaar. Wat is nou de hoogste prestatie? Ik breek een lans voor twee watersporters waarvan ik vind dat zeker de een, Marit Bouwmeester, genomineerd had moeten zijn.

Voor de tweede keer wereldkampioen worden in de Laser Radiaal is zó knap, ze zit ook al vier jaar bij de wereldtop. Marit had echt genomineerd moeten zijn. Kijk, dat Nicholas Heiner er bij de mannen nog niet bij zit, okay, daar ga ik niet over zeuren. Het had eigenlijk gemoeten, maar misschien moet Nicholas het in de Laser nog even over een langere periode laten zien.

Watersporter
De enige watersporter die de prijs ooit won, was trouwens de windsurfer Stephan van den Berg die in 1984 Olympisch goud won in Los Angeles. Zelf zat ik er in 2012 dichtbij met mijn gouden race in Londen, maar ik kon er goed mee leven dat mijn vriend Epke Zonderland toen won. We zaten naast elkaar in de zaal. Ik denk dat Epke het ook best had gevonden als ik het was geworden. Dat komt doordat we er er hetzelfde in staan: we maken het niet te belangrijk. Want wat is nou een hogere prestatie?

Ireen
Ik begreep dat Sven vindt dat Ireen moet winnen omdat ze twee gouden medailles won op de Spelen. Maar wat te denken van de prestatie van Dafne Schippers, de eerste Nederlandse sinds Fanny Blankers-Koen die Europees kampioen 100 meter sprint werd. En ook nog eens de 200 won. Dat is toch echt heel uitzonderlijk zou je zeggen. Moet je dat ook niet meewegen, dat iets ongewoner is? Aan schaatsmedailles zijn we gewend.

Haha, ik hoor Sven nu grommen, ik schrijf het ook maar om te sarren. Tuurlijk zijn de twee gouden en drie zilveren medailles van Ireen keihard bevochten, ongekend ook. Maar ik persoonlijk zou voor Dafne stemmen omdat ik het zo bijzonder vind wat zij deed. Over Sifan en Jorien weet ik wat minder, dat zegt op zich al genoeg.

Maar jongens kom op! Het is allemaal enorm appels met peren vergelijken.

Sportgala
Een commissie van NOC/NSF nomineert en bepaalt bij de stemming ook nog eens voor 50 procent de uitslag. De andere 50 procent bepalen de sporters die op het jaarlijkse sportgala aanwezig zijn. Ik zit zelf tegen die tijd nog in Rio de Janeiro, ben daar nu lekker met mijn sport bezig, waarover ik jullie de volgende keer bericht.

Maar om het compleet te maken: bij de mannen zou ik Epke kiezen. Vóór Arjen, Jorrit, Sven, Stefan, Michel en Jeroen. Ik vind het zó knap wat Epke deed. Maar ze mogen allemaal winnen hoor. Het is helemaal niet belangrijk, want het is allemaal onvergelijkbaar. De nominaties vind ik daarom eigenlijk belangrijker, dat je daar in ieder geval bij zit. Dus weet je wat? Ik nomineer hier Marit en Nicholas alsnog even.

Gefeliciteerd allebei!

Dorian

Archief