Lifeofdorian

Dorian's Blog

​We voeren Dempsey als een Hollandse Armada van het podium

Img 1877

Deze blog wil ik aan Kiran Badloe wijden. We hebben samen een supereinde van het WK in Eilat gevaren, de medalrace was een groot succes. Kiran heeft zich echt laten zien, iedereen had het over hem.

Dat ik tweede was geworden wist ik wel toen ik de haven binnenvoer na de medalrace, maar voor Kiran vond ik het allemaal zwaar klote. De laatste keer dat ik in de race had omgekeken, lag hij vrij ver weg en zag ik Nick Dempsey er nog tussen zitten. Foute boel, wist ik... geen podium voor Kiran.

Dus dat Aaron, mijn coach, mij vrolijk opwachtte, begreep ik niet helemaal. Ineens begint hij nog te schreeuwen ook: 'Hij heeft het gehaald, Kiran heeft het gehaald!' Had die lange helemaal aan het einde van de race zijn plank nog in plané kunnen krijgen en twee man voorbij kunnen steken, waaronder Dempsey.

We werden tweede en derde in Eilat, dat is natuurlijk nog nooit voorgekomen, twee Nederlanders op het podium bij het WK. Dempsey, (brons op de Spelen in 2004, zilver in 2012), die in de laatste vlootrace met een protest tegen mij de tweede plek had gepakt, voeren we als een Hollandse Armada weer van het podium af, Kiran en ik. Kssst, weg jij!

Kiran was helemaal de bink zaterdagavond. Iedereen had het op het slotfeest over zijn move, zijn inhaalactie. Het zou ook bizar zijn geweest als ik wél op het podium had gestaan, zonder overwinning de hele week, en Kiran niet terwijl hij twee vlootraces had gewonnen.

Ik ga niet sippen over mijn WK. Ik heb heel constant gevaren, iets wat ik vroeger niet kon. Toen won ik ver vooruit, of zat ik helemaal achteraan. Maar ik zal wel weer eigenwijzer moeten worden op het water, mijn eigen koers moeten kiezen. Ik heb het daar indringend met Aaron over gehad. Het is misschien de laatste échte slag die ik voor de Spelen nog moet maken.

De pool Piotr Myszka was de beste, een terechte winnaar. Maar dat is een momentopname. Daar maak ik me geen zorgen over. Nee, voor mij was dit het WK van Kiran. Hij heeft zich gemeld bij de wereldtop. Eigenlijk moet hij alleen nog leren hoe hij op foto's gaat staan, want vaak kijkt hij als een geschrokken konijn in de koplampen, haha.

Kiran is mijn trainingsmaat en ook een hele grote vriend, hij ontwikkelt zich supergoed. Mooi om te zien.

Dorian

(Morgenavond, dinsdag 1 maart, ben ik bij RTL Late Night)  

Archief