Lifeofdorian

Nieuws

Dag 4 Test Event : "Als je een fout maakt val je van het podium"

3251.dl kernploeg.dorrijsrio

De mannen windsurfers zeilden twee races vandaag met heel weinig wind. Van Rijsselberge zat er twee keer goed bij in het eerste deel van zowel race zeven als acht. Maar daarna verloor hij de slag naar de bovenboei en kon dat vervolgens niet meer goed maken. Met een 13de en een 11de plaats staat de olympisch kampioen zevende in het klassement. 

De Texelaar gaf de volgende toelichting. “Als je een fout maakt val je van het podium. Zo kan je deze dag wel samenvatten. Twee keer maak ik een keuze in het eerste kruisrak met grote gevolgen. Het niveau is hoog, iedereen is heel fit en de winnaar maakt geen tactische fouten. Ik wel. Ik heb maar een protest tegen mezelf ingediend voor slecht zeilen,” besloot Van Rijsselberge cynisch.

Meer schade voor Bouwmeester en De Geus
Marit Bouwmeester en Lilian de Geus liepen ook schade op. Beide vrouwen die normaal bovenin meestrijden in de Laser radial en RS:X scoorden een 12de plaats in de enige race van de dag. De Geus staat nu elfde en Bouwmeester negende in het klassement. Rutger van Schaardenburg eindigde in de enige race van de dag op een tiende plaats. De Laserzeiler staat achtste in de ranglijst.

Postma en team Mulder/De Koning morgen ook weer in actie
Morgen, 19 augustus, komt iedereen weer in actie als het weer het toelaat. Dus ook Pieter-Jan Postma die het klassement in de Finn aanvoert na drie races. Mandy Mulder en Coen de Koning starten ook weer in de Nacra 17 klasse. Dit duo staat tweede in het klassement. Afrodite Zegers-Kyranakou die samen met Anneloes van Veen in de 470 uitkomt verschijnen ook weer aan de start.

Rest schema Test Event: donderdag 20 augustus afsluitende medalrace RSX mannen en vrouwen; vrijdag 21 augustus medalrace Laser, Laser radial, 49erFX en de Nacra 17; zaterdag 22 augustus medalrace Finn en 470 klasse.