Lifeofdorian

Nieuws

Goud voor Van Rijsselberghe

13680003 10154575366830757 9047305505733282922 o

Zondag 14 augustus heeft Dorian van Rijsselberghe zijn gouden medaille extra glans gegeven. Van Rijsselberghe toonde onder toeziend oog van de koninklijke familie op overtuigende wijze naar de winst.

Gouden ereronde voor Van Rijsselberghe
Dorian van Rijsselberghe was net als in Londen al voor de afsluitende medalrace zeker van het goud. Zoals van te voren aangekondigd Ik had geen geweldige start maar we hadden een goed plan. Ik ben meteen naar links gebeukt. Kwam als tweede boven toen pakte ik vervolgens de koppositie en was het snel klaar.”

De 27-jarige Texelaar pakte deze overwinning onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de drie prinsjes. Na afloop ging Van Rijsselberghe even aan boord bij de koninklijke familie. Van Rijsselberghe: “Ja ik ben even aan boord gegaan. Dat was hartstikke gezellig. Je ziet dat ze oprecht geïnteresseerd zijn. Helemaal geweldig!"

Gevraagd naar of er deze week enig moment van twijfel was antwoorden van Rijsselberghe tegenover de NOS als volgt: “Nee je moet niet aan jezelf gaan twijfelen. Want dan is het klaar. Je moet gewoon de moed er in houden en elke dag is weer een nieuwe dag.“

Naast het goud stond ook het zilver alvast, dat is voor Nick Dempsey (GBR). Het brons ging naar de Fransman Pierre Le Coq. Nick Dempsey, de zilveren medaille winnaar van Londen en Rio, noemde Van Rijsselberghe na afloop van de medalrace: 'de grootste windsurfer ooit.'

Van Rijsselberge: “Dat hij dat zegt is mooier dan twee gouden medailles. Echt waar dat is heel bijzonder. Medailles zijn maar medailles maar als iemand je vertelt dat je de grootste windsurfer ooit bent… dat is wel heel apart.”

Foto Richard Langdon / World Sailing