Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe naar podium, Badloe pakt leiding op WK

71003595 10156532908987423 7201612806142033920 o

Op de derde dag van het WK RS:X windsurfen steeg Dorian van Rijsselberghe door een zesde, eerste en tweede plek naar de voorlopig derde plaats in het algemeen klassement. Kiran Badloe pakte donderdag de leiding over van de Fransman Pierre Le Coq. Le Coq blijft vooralsnog wel tweede. Voor vrijdag staan nog een drietal wedstrijden in de gold fleet gepland waarna zaterdag de afsluitende medal race volgt.

Van Rijsselberghe beste van de dag
Van Rijsselberghe: “We hebben vandaag de eerste dag in de gold fleet gevaren, met alle goede jongens bij elkaar. Dat vind ik altijd veel fijner dan met de hele vloot, waar het onderlinge niveauverschil heel groot is. En het was een goede dag voor mij. Met een 6 – 1 – 2 was ik de beste van de dag en daar ben ik super happy mee.”

Badloe pakt voorlopig de leiding
Kiran Badloe pakte ondanks een mindere eerste race, met een 34e plaats, de leiding en het algemeen klassement en kijkt tevreden terug op zijn dag. Badloe: “Ik moest even zoeken in het begin. Heb denk ik meteen mijn eerste aftrek gevaren, maar daarna heb ik mij lekker kunnen herpakken, samen met Dor. Twee 1-2’tjes gevaren in beide volgorden. Superlekker dagje uiteindelijk.”

Sportieve battle om Olympisch ticket
De vrienden, maar ook concurrenten in de strijd om het Olympisch ticket voor 2020, blijken ook op het Gardameer het toonbeeld van sportiviteit: “Je wil altijd winnen en dat is ongeacht of je een Koreaan, een Italiaan of Dor wil verslaan”, vertelt Badloe. “We lopen elkaar lekker te jennen op het water en werken ontzettend hard om elkaar gewoon te verslaan, maar dat wel op een leuke manier. En dat maakt racen echt superleuk”.

“Stoked dat we met z’n 2en vooraan varen nu”, voegt Van Rijsselberghe eraan toe. “We zijn zeker wel met elkaar bezig. Als je 1 en 2 ligt dan haal je alles uit de kast om die ander voorbij te gaan. Dat hoort erbij en dat is mooi. Maar tussen de races door zitten we ook gewoon weer samen op de boot bij Aaron (McIntosh, coach, red.), houden we een open debrief en hebben we het samen over de wind. Daarna liggen we ook maar 5 of 6 meter van elkaar bij de start, maar we belemmeren elkaar niet.”

Tevreden coach
Coach McIntosh is met nog twee dagen te gaan dan ook tevreden met waar zijn mannen staan. McIntosh: “Het kostte ons vanmorgen even een beetje moeite om op gang te komen maar het was een goede dag. We hadden twee keer een 1-2 wat best bijzonder is. We weten dat we vrij goed zijn maar je moet het dag voor dag bekijken en vandaag was een goede dag voor ons team. In het klassement is iedereen wat dichter bij elkaar gekomen, dat houdt het spannend en belooft wat voor morgen en overmorgen. Le Coq, de Fransman, vaart ook ongelofelijk goed op dit moment en staat terecht bovenin maar we zullen hem onder druk blijven zetten.”

Race of the front of the fleet is exactly the name of our game
McIntosh vervolgt: “We hebben het naar ons zin met elkaar en genieten ervan om op zo’n hoog niveau te racen. Het is echt uniek hoe de boys met elkaar omgaan, genieten van het racen tegen elkaar en ‘to race of the front of the fleet is exactly the name of our game'.”

Klassement na dag 3
1.Kiran Badloe - NED - 21 punten
2.Pierre le Coq - FRA - 23 punten
3. Dorian van Rijsselberghe - NED - 37 punten


Full results: http://www.rsxclass.org/worlds2019/results/men/